Ogłoszenie

Witamy na Forum "Rycerze y Kupcy"!

Linki:

- Regulamin Forum
- Dzielnica Mieszkalna (Przedstaw się tam koniecznie!)
---> -AKTUALNE SPOTKANIE KLUBU <---
- Administracja Forum
- Giełda Forumowa
  • Index
  •  » Zasady
  •  » Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

#16 2010-11-23 19:33:04

Withord

Szpaner

Zarejestrowany: 2010-08-12
Posty: 105
Punktów :   
Armia w W40: Orkowie

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Nie, jak jest sama to dotyczą ją normalne zasady dla pojazdów.

Offline

#17 2010-12-05 11:29:16

 Quilles

Zaczyna cwaniakować

Skąd: Zielona Góra
Zarejestrowany: 2010-08-16
Posty: 99
Punktów :   
Armia w W40: Orki

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Czy z broni snajperskiej da się strzelać do jednostek, które się znajdują się w środku transportera?

Offline

#18 2010-12-05 14:13:47

 Strategos

KUPIEC

Skąd: Londyn, Wielka Brytania
Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 619
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elves
Armia w W40: DE,BloodRavens,Eldars,IG,Tau

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Nie

Offline

#19 2010-12-05 16:51:37

 Arathorn

Bryluje cudzymi modelami

12752194
Skąd: Zadupie Niemałe (W-wa)
Zarejestrowany: 2010-08-13
Posty: 209
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elfy
Armia w W40: Space Marines

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Da się pod warunkiem, że jest to transporter otwarty.


"Nie traktuj życia zbyt poważnie, bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy..."

Offline

#20 2010-12-05 22:13:51

 Strategos

KUPIEC

Skąd: Londyn, Wielka Brytania
Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 619
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elves
Armia w W40: DE,BloodRavens,Eldars,IG,Tau

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Arathorn napisał:

Da się pod warunkiem, że jest to transporter otwarty.

Nieprawda. Nie da się, nawet jeśli pojazd jest Open Topped. Nie ma czegoś takiego w oficjalnych zasadach od GW - Podręcznik zasad + errata. Wyjątkiem tutaj są zasady specjalne do konkretnych modeli, ale nie wiadomo mi nic o takim modelu. Bronie snajperskie mają po prostu inne zasady ranienia, dodatkowo są Rending i zranienie powoduje Pinning. Przeciwko pojazdom mają siłę 3 i Rending.

Offline

#21 2010-12-06 15:58:08

 Arathorn

Bryluje cudzymi modelami

12752194
Skąd: Zadupie Niemałe (W-wa)
Zarejestrowany: 2010-08-13
Posty: 209
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elfy
Armia w W40: Space Marines

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Przekartkowałem podręcznik i muszę zwrócić honor Koledze, faktycznie nic takiego nie ma. Wybaczcie jeśli wprowadziłem kogoś w błąd.


"Nie traktuj życia zbyt poważnie, bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy..."

Offline

#22 2010-12-06 17:04:57

 Strategos

KUPIEC

Skąd: Londyn, Wielka Brytania
Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 619
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elves
Armia w W40: DE,BloodRavens,Eldars,IG,Tau

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Arathorn napisał:

Przekartkowałem podręcznik i muszę zwrócić honor Koledze, faktycznie nic takiego nie ma. Wybaczcie jeśli wprowadziłem kogoś w błąd.

Spoko. Po to mamy ten wątek. Mam nadzieje, że moja wypowiedź nie zabrzmiała zbyt ostro/sucho. Jeśli tak to przepraszam.

Offline

#23 2010-12-20 13:30:10

Kicha

Już trochę tu siedzi

Zarejestrowany: 2010-12-20
Posty: 72
Punktów :   
Armia w W40: Chaos Space Marines

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Czy jeśli dam dowódcy oddziału Symbol Slaanesha, to wtedy Lord musi mieć jakąś dodatkową część na figurce, czy normalnie jest to nie widoczne i tylko zajmuję punkty i daję specjalne zdolności?


Ciekawe czy w Pałacu Imperialnym zachodzi pleśń.

Offline

#24 2010-12-20 15:15:16

 Strategos

KUPIEC

Skąd: Londyn, Wielka Brytania
Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 619
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elves
Armia w W40: DE,BloodRavens,Eldars,IG,Tau

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Kicha napisał:

Czy jeśli dam dowódcy oddziału Symbol Slaanesha, to wtedy Lord musi mieć jakąś dodatkową część na figurce, czy normalnie jest to nie widoczne i tylko zajmuję punkty i daję specjalne zdolności?

To zależy z kim grasz. Jeśli na turnieju, gdzie jest pełen WYSWIG to wypada, żeby miał jakąś ikonę z symbolem Slanesha, albo przynajmniej namalowane coś i nie miał, żadnych innych ikon.

Offline

#25 2010-12-20 20:23:38

Kicha

Już trochę tu siedzi

Zarejestrowany: 2010-12-20
Posty: 72
Punktów :   
Armia w W40: Chaos Space Marines

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Strategos napisał:

Kicha napisał:

Czy jeśli dam dowódcy oddziału Symbol Slaanesha, to wtedy Lord musi mieć jakąś dodatkową część na figurce, czy normalnie jest to nie widoczne i tylko zajmuję punkty i daję specjalne zdolności?

To zależy z kim grasz. Jeśli na turnieju, gdzie jest pełen WYSWIG to wypada, żeby miał jakąś ikonę z symbolem Slanesha, albo przynajmniej namalowane coś i nie miał, żadnych innych ikon.

1. Co to WYSWIG?
2. To znaczy może być to freehand?


Ciekawe czy w Pałacu Imperialnym zachodzi pleśń.

Offline

#26 2010-12-21 09:15:57

 Strategos

KUPIEC

Skąd: Londyn, Wielka Brytania
Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 619
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elves
Armia w W40: DE,BloodRavens,Eldars,IG,Tau

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Kicha napisał:

Strategos napisał:

Kicha napisał:

Czy jeśli dam dowódcy oddziału Symbol Slaanesha, to wtedy Lord musi mieć jakąś dodatkową część na figurce, czy normalnie jest to nie widoczne i tylko zajmuję punkty i daję specjalne zdolności?

To zależy z kim grasz. Jeśli na turnieju, gdzie jest pełen WYSWIG to wypada, żeby miał jakąś ikonę z symbolem Slanesha, albo przynajmniej namalowane coś i nie miał, żadnych innych ikon.

1. Co to WYSWIG?
2. To znaczy może być to freehand?

1. WYSWIG - What You See Is What I Get ewentualnie WYSWYG - What You See Is What You Get - ogólnie to co jest na figurce to figurka ma.
Pozwala to uniknąć nieporozumień w stylu, ale jak to ten koleś strzela z meltaguna skoro uzbrojony jest we flamer. Oczywiscie w bitwach towarzyskich można się dogadać.
2. Może być free hand. Polecam artykuł na stronie GW. Tutaj link

Offline

#27 2010-12-30 19:43:39

Dragon

Kosmita z K-Pax

Skąd: United Kingdom
Zarejestrowany: 2010-08-13
Posty: 244
Punktów :   
Armia w W40: I'm a Space Marine

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Czy gdy dowódca drużyny Długich Kłów strzelał w swojej fazie strzelania, to czy oddział może strzelać w dwa różne cele?

Offline

#28 2010-12-30 20:06:56

Wilk'u

PrzeSPAMny Pisaczyciel

Zarejestrowany: 2010-08-13
Posty: 2126
Punktów :   13 
Armia w W40: SW

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Dragon napisał:

Czy gdy dowódca drużyny Długich Kłów strzelał w swojej fazie strzelania, to czy oddział może strzelać w dwa różne cele?

Nie

Offline

#29 2011-01-01 18:27:28

Jacul

Szpaner

Zarejestrowany: 2010-11-20
Posty: 124
Punktów :   
Armia w W40: Eldars

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Jak to jest z bronią specjalną?
Czy jak np. (u Eldarów) mam Farseera z pistoletem i zaklętym ostrzem, to czy dostaję za te dwie bronie do walki wręcz +1 atak, czy musiałbym mieć dwa identyczne ostrza?

Offline

#30 2011-01-02 01:37:05

 Strategos

KUPIEC

Skąd: Londyn, Wielka Brytania
Zarejestrowany: 2009-06-15
Posty: 619
Punktów :   
Armia w WFB: Dark Elves
Armia w W40: DE,BloodRavens,Eldars,IG,Tau

Re: Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi

Jacul napisał:

Jak to jest z bronią specjalną?
Czy jak np. (u Eldarów) mam Farseera z pistoletem i zaklętym ostrzem, to czy dostaję za te dwie bronie do walki wręcz +1 atak, czy musiałbym mieć dwa identyczne ostrza?

Bronie, które musisz mieć parami, żeby dostać +1 to power fist, chainfist, thunder hammer.
Inne bronie, to zależy czy są jedno ręczne, czy dwu. Więc jeśli zaklęte ostrze jest jednoręczne, to z pistoletem będziesz miał +1 atak, jeśli jest dwuręczne to nie.

Offline

  • Index
  •  » Zasady
  •  » Zasady Warhammer 40k - Pytania i odpowiedzi
Forum "Rycerze y Kupcy" (c) 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone dla gen. Szramy. free counters Free Page Rank Tool

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
użyteczna strona Awanse wielkanoc nad morzem zaproszenia-na-pierwsza-komunie-swieta.eu zaproszenia-slubne-tanio.eu